Zaprimili ste prvi eRačun?

22. listopada 2019. - Kategorija: Moj-eRačun

Zaprimili ste prvi eRačun?

Kako preuzeti eRačun sa servisa Moj-eRačun.

Elektronički račun ili skraćeno, eRačun, već je neko vrijeme u upotrebi kako bi se olakšala razmjena računa i ostalih dokumenata među pravnim osobama, ali i kako bi se hrvatsko tržište prilagodilo i uskladilo s europskim normama. Razvoj novih informacijsko komunikacijskih tehnologija  doveo je i do digitalizacije poslovanja, pa se mnogi odlučuju na upravo ovaj način slanja računa.

Za  preuzimanje prvog eRačuna koij ste zaprimili na Vašu e-mail adresu potrebno je izvršiti registraciju kroz tri jednostavna koraka.

Klikom na 'PREUZMITE eRačun' automatski Vas se preusmjerava na postupak registracije, prilikom kojega je potrebno upisati  OIB Vašeg pravnog subjekta i kontakt broj te prihvatiti opće uvjete poslovanja. Bitno je naglasiti kako OIB pravnog subjekta nije tajan podatak, te je on nužan kako bi se verificirala e-mail adresa. Unosom OIB-a također se osigurava da jedino pravna osoba kojoj je eRačun namijenjen ima pristup istome.

Nakon potvrde, račun preuzmite u PDF obliku te ga potražite u spremljenim dokumentima na svom računalu.

Ukoliko imate problema s preuzimanjem prvog eRačuna, provjerite internetski preglednik koji koristite na Vašem računalu ili mobilnom telefonu.  Primateljima eRačuna se savjetuje korištenje Google Chrome-a ili Mozilla Firefox-a.  U slučaju drugih tehničkih poteškoća, slobodno pošaljite upit putem obrasca na našoj službenoj stranici.