Slanje na poslovne jedinice

28. listopada 2019. - Kategorija: Moj-eRačun

Poslao sam račun prema Hrvatskim Šumama ali oni ga nisu dobili.

Mnoge velike firme imaju urede i PJ po cijeloj Hrvatskoj, HEP i Hrvatske Šume su jedni od njih. Često se susrećemo sa slučajem da se šalju računi prema njima ali nikako ih ne dobivaju. Dok pojedine tvrtke primaju samo na glavnu direkciju račune i imaju jedno računovodstvo postoje one koje imaju više PJ na koje se šalju eRačuni. Uzeti ćemo Hrvatske Šume d.o.o. kao primjer u ovom članku.

Hrvatske Šume poslovne jedinice

Popis PJ Hrvatskih Šuma se nalazi na javnom registru korisnika eRačuna na FINA servis stranici i na našem portalu. FINA tražilica, Moj-eRačun tražilica

Tamo kada upišete OIB subjekta i kontrolni broj izbacuje popis svih prijavljenih PJ na koje kupac zaprima eRačune, ako nema prijavljene više od jedne znači da ne prima nigdje osim na glavni OIB. U slikama niže su primjeri tvrtka s PJ i bez njih.

Bez PJ

Na drugoj slici su prikazane šifre poslovnih jedinica koje treba unijeti u računovodstveni program, ako ga koristite. U Kreiraj aplikaciji nema opcije upisa šifre ,nego birate po OIB-u i imenu PJ.

Kod nekih tvrtki postoje i mail adrese koje treba unijeti, primjerice Grad Zagreb ima šifre i email adrese primatelja. Kod naše tehničke službe zatražite popis preko web forme.

Nakon slanja eRačun odlazi na FINA servis i centralnu platformu(CP) ,ako je potrebno, te se dostavlja korisniku u sandučić.