Promjena na validaciji eRačuna

27. travnja 2020. - Kategorija: Moj-eRačun

Promjena na validaciji eRačuna

Radi olakšavanja čitanja i razumijevanja grešaka koje se javljaju prilikom slanja dokumenta prema strukturi EU norme, implementirali smo automatsko vraćanje validacijskih grešaka s PEPPOL validatora.

U svrhu još brže i jednostavnije dostave eRačuna, Moj-eRačun je implementirao automatsko vraćanje grešaka s Peppol validatora prije zaprimanja računa na servis. Vaši računi su i prije bili validirani kroz Peppol validator, no tek nakon što bi račun zaprimili. Sada ćete informacije o neodgovarajućoj XML strukturi ili duplom računu koji je već dostavljen dobiti prilikom pokušaja slanja računa.

Ako račun ne prolazi validaciju ili je već dostavljen pod istim brojem, Moj-eRačun neće zaprimiti i obraditi takav dokument, a vaš računovodstveni program bi trebao prenijeti grešku koja se javlja u izvornom tekstu s Peppol validatora. Ovo će u konačnici rezultirati bržom identifikacijom potencijalnih problema u XML strukturi; onemogućiti slanje istog broja računa više puta, s obzirom na to da se ionako više ne može dostaviti, olakšati kontrolu poslanih dokumenata, njihovih statusa i razloga zbog kojih datoteka nije ispravna, a sve s ciljem kako bi vaši dokumenti bili promptno dostavljeni.

Ako se susretnete s greškama pri slanju, molimo vas provjerite ispravnost upisanih podataka i kontaktirajte održavatelja vašeg računovodstvenog programa ili našu tehničku podršku. Ukoliko imate tu mogućnost, molimo da našoj korisničkoj podršci u prilog upita stavite i XML datoteku koju pokušavate poslati kako bismo brzo identificirali problem i pomogli vam ga otkloniti.

U slučaju da hitno morate poslati račun, uvijek možete koristiti našu aplikaciju - Kreiraj. Upute za Kreiraj aplikaciju pogledati ovdje.